Forum www.ludzieswiata.fora.pl Strona Główna www.ludzieswiata.fora.pl

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przepisy kulinarne
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.ludzieswiata.fora.pl Strona Główna -> Gaduła
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
beatake
Zakorzeniony
Zakorzeniony



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 1246
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Belgia

PostWysłany: Pon 16:42, 08 Paź 2007    Temat postu: Przepisy kulinarne

Skoro beda tu pisaly osoby z calego swiata moze podzielimy sie specjalamy z danego kraju Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sherin
Moderator
Moderator



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 552
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Suwalki/Bruksela

PostWysłany: Pon 17:08, 08 Paź 2007    Temat postu:

moze nie tylko specjaly ,ale nasze ulubione przepisy szybkie i smaczne ,co wy na to?? Niepewny
Powrót do góry
Zobacz profil autora
beatake
Zakorzeniony
Zakorzeniony



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 1246
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Belgia

PostWysłany: Pon 17:09, 08 Paź 2007    Temat postu:

Wesoly oki doki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pH
To mnie wciąga
To mnie wciąga



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 479
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pon 17:18, 08 Paź 2007    Temat postu:

nie potrafie opisac "kodżakow" jak je sie robi wiec tej pysznej potrawy wam chyba nie przedstawie

albo w skrocie....dzielisz skrzydelka kurczaka na 3 czesci w przegubach kostek , odwracasz-wywijasz skorke z miesem na druga strone-maczasz w jajku bulce tartej i smazysz jak frytki na oleju... Jezyk jamiii
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sherin
Moderator
Moderator



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 552
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Suwalki/Bruksela

PostWysłany: Pon 17:23, 08 Paź 2007    Temat postu:

nooo , skad wiesz ze dzis robilam Hyhy , a ta trzecia najmniejsza czesc do kosza Mruga ,smaczne fakt .
Wiecie co ,m przewala oczami nie dzis ochota naszla na kartacze ,ale bym zjadla
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pH
To mnie wciąga
To mnie wciąga



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 479
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pon 17:33, 08 Paź 2007    Temat postu:

a co too? :smt102 pyzy??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sherin
Moderator
Moderator



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 552
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Suwalki/Bruksela

PostWysłany: Pon 17:35, 08 Paź 2007    Temat postu:

no nie mow ze nie jadlas kartaczy Zdziwiony , to takie duze kluchy z wyciskanych tarkowanych ziemnakow w srodku z farszem miesnym
Powrót do góry
Zobacz profil autora
beatake
Zakorzeniony
Zakorzeniony



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 1246
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Belgia

PostWysłany: Pon 17:38, 08 Paź 2007    Temat postu:

Ja nie jadlam-daj przepisa Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pH
To mnie wciąga
To mnie wciąga



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 479
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pon 17:38, 08 Paź 2007    Temat postu:

no a ja myslalam ze ty z pobliskich terenow w PL...u mnie to sie nazywa pyza z miesem.PYZA :smt082
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sherin
Moderator
Moderator



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 552
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Suwalki/Bruksela

PostWysłany: Pon 17:39, 08 Paź 2007    Temat postu:

teraz szybki przepis na deser dla dzieciakow:
chrupki (cornflaksy)takie do mleka z 3 garscie, 3 lyzki masla, 3 batoniki marsy, batoniki rozpuscic dodac maslo wsypac platki wymieszac ,porozkladac do malych miseczek i do lodowki Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
beatake
Zakorzeniony
Zakorzeniony



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 1246
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Belgia

PostWysłany: Wto 8:11, 09 Paź 2007    Temat postu:

specjalnosc Belgii czyli GOFRY
przepis
0.5mleka
6 jajek
1 margaryna planta
0.5kg cukru
0.5 kg maki
1 opakowanie cukru waniliowego

mleko podgrzac-ale nie zagotowac dac margaryne do rozpuszczenia i sotudzic
bialka i cukier waniliowy ubic na sztywna piane
do mleka dodac cukier zoltka make i wymieszac
na koncu ubita piane i delikatnie wymieszac
wychodzi kolo 40 gofrow
smacznego Hyhy


Ostatnio zmieniony przez beatake dnia Sob 18:25, 03 Lis 2007, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mimi
Admin-ka
Admin-ka



Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 224
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Poznań

PostWysłany: Wto 8:58, 09 Paź 2007    Temat postu:

Gofry mniam, mniam
Tylko niestety mam problem z moją gofrrownicą i nie piecze zbyt dobrze, w środku zostawia surowe ciasto Zdegustowany
Powrót do góry
Zobacz profil autora
beatake
Zakorzeniony
Zakorzeniony



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 1246
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Belgia

PostWysłany: Wto 9:00, 09 Paź 2007    Temat postu:

to kup nowa Wesoly te wychodza pyszne i pulchne Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pH
To mnie wciąga
To mnie wciąga



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 479
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 9:26, 09 Paź 2007    Temat postu:

heheh a ja jestem na diecie...i gofrow teraz nie tykam...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sherin
Moderator
Moderator



Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 552
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Suwalki/Bruksela

PostWysłany: Wto 15:24, 09 Paź 2007    Temat postu:

Wiec przepis na kartacze vel pyzy z miesem Mruga ,pyzy phi tez mi nazwa Wesoly :

ja zuzywam ok 6kg ziemniakow Wesoly
z tej czesci ok 1/3 ziemniakow trzeba ugotowac,reszte starkowac na maszynie do tarkowania ziemniakow.Ugotowane ziemniaki wystudzic ,musza byc zimne.Starkowane ziemniaki nalezy wycisnac ,ja uzywam pieluchy,po prostu chochla nalewam utarte ziemniaki i ciskam ciskam Mruga ,to co wam zleci ta woda z tych wyciskanych ziemniakow trzeba ja zebrac w oddzielne naczynie,niech troche postoi az na dnie zbierze sie taki "mół" to robi zamiast maki ziemniaczanej, teraz trzeba wszystko wymieszac : zimne ugotowane ziemniaki, wycisniete ziemniaki i ten mus co sie zebral z wody z ziemniakow,lekko posolic.

Farsz:
mieso mielone
sol,pieprz,ziola, jak kto woli.

Teraz bierzemy ta mase ziemniaczana i formujemy w dloni , w srodku niewielka ilosc farszu, robimy kule albo pyzy Wesoly , i do gotujacej sie wody wrzucamy ,gotowac jakies 40min az wyplyna na wierzch.Do tego skwareczki mniammmmmmmmmmmmm[/list]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.ludzieswiata.fora.pl Strona Główna -> Gaduła
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 1 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin