|
www.ludzieswiata.fora.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mimi
Admin-ka
Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 224
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań
|
Wysłany: Wto 15:36, 09 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Czyli inaczej Cepeliny, oj to jest pyszne, aż mi ślinka leci, tylko trochę dużo pracy przy tym.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
pH
To mnie wciąga
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 479
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 16:20, 09 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
no sie uczepila mnie...a w sklepie jak kupujesz to co pisze na opakowaniu?? "pyzy z miesem" i ju
|
|
Powrót do góry |
|
|
sherin
Moderator
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 552
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Suwalki/Bruksela
|
Wysłany: Wto 16:52, 09 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
a w zyciu, w sklepie kupisz owszem i pyzy ale wielkosci jajka kurzego i jakie to maczne jest , to bez porownania o wiele smaczniejsze i w smaku pyz nie przypomina
Kiedys zrobie jak przyjedziesz to zobaczysz
|
|
Powrót do góry |
|
|
sherin
Moderator
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 552
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Suwalki/Bruksela
|
Wysłany: Wto 17:40, 09 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
a teraz przepis na moja zapiekanke
3 kolorowe swieze papryki
puszka lub 1/2 puszki kukurydzy, czerwonej fasoli
30dkg miesa mielonego
3 duze pomidory spazone i obrane ze skorki
makaron swiderki 500g
mleko,maslo,bulion warzywny w kostce
ser zolty starty
Na patelni smazymy pokrojona papryke, dodajemy pokrojone pomidory,potem mieso mielone (trzeba je rozdrobnic), smazyc na malym ogniu pod przykryciem az bedzie wodniste wszystko, potem dodajemy kukurydze ,fasole mozna tez pieczarki dodac.
Gotujemy makaron, z czego 1/2 makaronu wkladamy do naczynia zaroodpornego na spod wysmarowanego olejem, wlewamy na makaron farsz razem z tym sosem wodnistym, przykrywamy resztka makaronu ktora zostala,
posypujemy serem zoltym
Kostke bulionu rozpuszczamy w szkl goracej wody.
W garnuszku rozpuszczamy ok 3 lyzek masla,dodajemy ok3 lyzek maki
wlewamy szklanke mleka i mieszamy,dolewamy wywar bulionu i mieszamy na malym ogniu az zacznie gestniec>
Polewamy sosem beszamel wierzch zapiekanki ,na wierzch sera zoltego
Wstawiamy wszystko do piekarnika na 30min
Z tej porcji wychodza dwa naczynia zaroodporne.
|
|
Powrót do góry |
|
|
beatake
Zakorzeniony
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 1246
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Belgia
|
Wysłany: Wto 21:29, 09 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Zapiekanka pyszna-ja juz przepis kiedys wyprobowalam ale wychodzi tego duzo
|
|
Powrót do góry |
|
|
pH
To mnie wciąga
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 479
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 9:27, 10 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
sherin ty mi nie mow jak smakuja duze swojskie pyzy.... moja mama z zawodu kucharz wiec zarlam juz takie
|
|
Powrót do góry |
|
|
sherin
Moderator
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 552
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Suwalki/Bruksela
|
Wysłany: Śro 9:45, 10 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
a no jo, zapomnialam
|
|
Powrót do góry |
|
|
pH
To mnie wciąga
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 479
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 10:01, 10 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
hahahahah no juz tam :smt056
wic i ja dodaje cos..
potrzebna do tego szynka, duze plastry..taka zeby po zgieciu sie nie lamala.
ser w plasterkach(topiony)
groszek ,marchewka konserwowane
zelatyna
zawijamy ser w szynke tak zeby wyszly male nalesniczki(ser najlepiej zlozyc w szynce po dlugosci)
ukladamy w naczyniu dopasowanym zeby sie nie rozwalalo,jeden przy drugim
dodajemy warzywa... i zalewamy posolona zelatyna tak zeby zakrylo wszystko
czekamu az zastygnie ii
smacznego
|
|
Powrót do góry |
|
|
beatake
Zakorzeniony
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 1246
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Belgia
|
Wysłany: Śro 12:20, 10 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
szybki przepis na salatke z kurczaka
1 woreczek ryżu
* 1 usmażony filet z kurczaka
* 4 ugotowne jajka na twardo
* 4 ogórki konserwowe
* 1 papryka czerwona
* puszka kukurydzy
* sól, pieprz
* majonez
Ryż ugotować i ostudzić.Filet, jajka, ogórki i paprykę pokroić.Połączyć wszystkie składniki doprawić do smaku i wymieszać z majonezem. Samacznego
|
|
Powrót do góry |
|
|
sherin
Moderator
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 552
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Suwalki/Bruksela
|
Wysłany: Śro 12:22, 10 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Ph no no to dobre, jadlam osobiscie , ja musze starego zapytac o przepis na ta salate wymietolona
|
|
Powrót do góry |
|
|
lili
Czasem tu bywam
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 178
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: belgia
|
Wysłany: Śro 13:21, 10 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
a kto ma przepis na pierogi ? :smt104
|
|
Powrót do góry |
|
|
beatake
Zakorzeniony
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 1246
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Belgia
|
Wysłany: Śro 13:39, 10 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Pierogi z kapustą i grzybami
Ciasto:
350 g mąki
2 jajka
30 g masła
100 ml letniej wody
Farsz:
100 g masła
100 g kapusty kiszonej
200 g cebuli białej
20 g suszonych grzybów
sól
pieprz
Grzyby dzień wcześniej namoczyć, ugotować do miękkości i drobno pokroić. Do nich dodać roztopione masło, pokrojoną i przesmażoną na złoto cebulę i ugotowaną zmieloną kapustę. Wszystko smażyć na małym ogniu do uzyskania jednolitego gładkiego farszu, Doprawić solą i pieprzem. Przygotować ciasto: masło roztopić i lekko przestudzić. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Powinno być sprężyste i lśniące. Rozwałkować na cienki placek i wykrawać szklanką kółka. Na każde zakładać łyżeczką farsz i zlepiać pierogi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
lili
Czasem tu bywam
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 178
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: belgia
|
Wysłany: Śro 13:42, 10 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
dzieki beatake bede klechcic pierogi..mniam
|
|
Powrót do góry |
|
|
beatake
Zakorzeniony
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 1246
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Belgia
|
Wysłany: Śro 13:47, 10 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Omlet Francuski
1 jajko
1 szczypta soli
1 szczypta cukru
1 płaska łyżka mąki
olej do smażenia
bita śmietana w spray
owoce (maliny, borówki, brzoskwinie, ananas i inne)
czekolada
Jajko umyć i oddzielić białko od żółtka. Żółtko włożyć do miseczki, dodać odrobinę soli i cukru do smaku i wymieszać. Z białka ubić sztywną pianę, dodać do niej żółtko, mąkę i delikatnie wymieszać widelcem. Na małej patelni rozgrzać olej, wyłożyć przygotowaną masę i smażyć na słabym ogniu pod przykryciem. Odwrócić na drugą stronę, gdy jest już rumiany. Gotowy omlet wyłożyć na talerz, położyć na nim owoce nałożyć bitą śmietanę. Czekoladę roztopić na malutkim ogniu, kiedy już bedzie roztopiona polać omlet.
|
|
Powrót do góry |
|
|
lili
Czasem tu bywam
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 178
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: belgia
|
Wysłany: Śro 16:48, 10 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
tego omleta napewno sprobuje...uwielbiam borówki
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Forum www.ludzieswiata.fora.pl Strona Główna
-> Gaduła Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Następny
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Następny
|
Strona 2 z 7 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
|